Hovedelementer

 - Hjem/Home
 - Kontakt

       Interesser

 - Musikk
 - Foto

 - Amatørradio
 - Elektronikk
 - R/C

       In english

 - Projects

 


Amatørradio

Den 23. februar 2006 ble jeg tildelt signaturen LA3JPA, og radiohobbyen gikk fort fram til å bli en av mine største interesser, men jeg har også før dette vært veldig opptatt av radioteknikk i form av fribåndsradioer og mottak generelt. Både bestefaren min og faren min har tidligere vært radioamatører (LA9DO/LA4WQ), så interessen har nok ligget i blodet. Allikevel skal mange medlemmer på scannernytt.net, særlig Martin LA8OKA, ha takk for å ha gitt meg startsparket for å ta lisensen.

Jeg er ikke spesielt aktiv på lufta, men bruker lisensen mest i kombinasjon med elektronikkinteressen min. Dette for å få tilgang til en rekke flere frekvensbånd, og bruke høyere effekter enn ellers tillatt. Dessuten har jeg spesielt interesse for digital kommunikasjon, særlig APRS og pakkeradio generelt.

Det hender en gang iblant at jeg tar meg en tur til en fjelltopp med litt radioutstyr og matpakke, da kombinasjonen radio og friluftsliv er noe jeg liker jeg liker svært godt. Et eksempel på en slik tur kan sees på bildene under.

Amatørutstyret mitt består av:

 - Yaesu FT-897D all mode rigg for HF/6M/2M/70CM
 - LDG AT-897 antennetuner
 - Yaesu VX-3R
 - 20M dipol, 40M dipol, samt J-pol for 2M
 - Et par fribåndsradioer

Bilder

Linker

 - http://www.scannernytt.net
 - http://www.qrz.com/la3jpa
 - http://www.findu.com/cgi-bin/find.cgi?call=la3jpa